“Een advocaat in de armen nemen kan voor iedereen betaalbaar zijn”

Prijs

De hoge uurtarieven van een advocaat vormen voor veel mensen die juridische hulp nodig hebben een drempel om contact op te nemen. Dat is jammer, want de kosten vallen juist vaak erg mee. Er zijn namelijk meerdere mogelijkheden om de kosten voor jou te beperken. 

Door mij gehanteerde prijzen:

De eerste 30 minuten tijdens het kennismakingsgesprek zijn altijd gratis. 
In deze 30 minuten krijg je een indruk van:
•    wat ik voor jou kan betekenen
•    hoeveel mijn hulp gaat kosten
•    of de kosten te verhalen zijn

De kosten van een advocaat zijn geheel of gedeeltelijk te 
verhalen indien er sprake is van:

Toevoegingen/ advocaat van onvermogen/ pro deo
Als je als alleenstaande een bruto-inkomen hebt dat lager is dan € 31.100,- op jaarbasis en als je als gehuwde, samenwonende of eenoudergezin een bruto-inkomen hebt dat lager is dan € 44.000,- op jaarbasis (normen 2024), dan kun je in aanmerking komen voor gefinancierde rechtsbijstand, ook wel toevoeging genoemd (advocaat van onvermogen/pro deo advocaat). Je betaalt slechts een eigen bijdrage! Meer informatie over de toevoeging vind je op: https://www.rechtsbijstand.nl/over-mediation-en-rechtsbijstand/hoeveel-moet-ik-zelf-betalen
Als jouw bruto inkomen onder bovengenoemde bedragen valt, kan ik namens jou een toevoeging bij de Raad voor Rechtsbijstand aanvragen. Mijn kosten kunnen dan gedeeltelijk door de Raad voor Rechtsbijstand  worden vergoed. 

Rechtsbijstandverzekering
Als je een rechtsbijstandverzekering hebt kan ik je, onder bepaalde voorwaarden, kosteloos bijstaan. In dat geval betaalt de rechtsbijstandverzekering mijn kosten. Zo kan ik je bijvoorbeeld bijstaan:
•    Als er sprake is van een procedure bij de rechter of als er een procedure bij de rechter moet worden opgestart
•    Als je in bezwaar of beroep wenst te gaan tegen een uitkeringsinstantie (bijvoorbeeld UWV)
•    Als je je niet kunt vinden in de aanpak van jouw behandelaar bij de rechtsbijstand of wanneer je je niet kunt vinden in zijn/haar standpunt betreffende de haalbaarheid van een zaak

Mocht je een rechtsbijstandverzekering hebben en je wilt je door mij laten bijstaan, verzoek ik je contact met mij op te nemen. We bekijken dan samen of ik op kosten van de rechtsbijstandverzekeraar de zaak kan behandelen.

Zijn de kosten niet te verhalen dan betaal je de volgende prijzen:

Uurprijs
Indien er geen toevoeging voor je kan worden aangevraagd of de kosten niet bij jouw rechtsbijstandverzekering kunnen worden verhaald werk ik met een uurtarief.

Uurtarief, 
•     particulieren € 165,29,- excl. B.T.W., zijnde € 200,00 incl. B.T.W.;
•     bedrijven € 200,00 excl. B.T.W., zijnde € 242,00 incl. B.T.W.
Ik breng geen kantoorkosten in rekening. 

Vaste prijsafspraken
Voor sommige diensten, bijvoorbeeld het beoordelen van een vaststellingsovereenkomst, is het mogelijk om een vast bedrag af te spreken. Hierdoor weet je van te voren wat mijn hulp gaat kosten en word je niet achteraf geconfronteerd met een hoge factuur. 

Een advocaat in de arm nemen hoeft niet altijd duur te zijn. Betaalbare juridische hulp nodig? Neem dan gerust contact met mij op.

Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder het nummer: 67057756
BTW: NL001950179B30

Irma van den Heuvel heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht en huurrecht. Op grond van deze registratie is hij/zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.